dinsdag 2 september 2014

HEMA

Vrijdag 29 augustus was een heugelijke dag voor Oudewater. Met de komst van de HEMA heeft het winkelaanbod in de binnenstad er eindelijk weer een echte publiekstrekker bij.
Iedereen weet dat sinds het vertrek van de Golff uit de binnenstad, alweer ruim 10 jaar geleden, het niet echt goed gaat met het winkelaanbod. Diverse winkels moesten hun deuren sluiten, denk aan de verswinkel van Jongerius, de groentezaak van Wim Duits, boekhandel Karssen en de elektrowinkel van Dorp.
Gelukkig zijn er ook wel een paar mooie zaken bij gekomen, zoals Hans van Groeningen, Styled by Jacq en Hocus Pocus. Maar toch is het vaak te stil in het centrum. Het kan haast niet anders of door de komst van de HEMA zal er weer meer loop naar de stad komen.
Ondernemer Rick van der Weijden heeft in het oude pand van Faay een mooie, ruim opgezette winkel gemaakt. Met een Oudewaterse bedrijfsleidster en veel Oudewaterse medewerkers zorgt de HEMA ook voor nieuwe banen. In het eerste weekend was het meteen lekker druk. Hopelijk zal de aantrekkende werking van de HEMA ook een positief effect hebben voor de andere winkels.
Afgelopen vrijdag mocht ik samen met burgemeester Pieter Verhoeve en voormalig wethouder Jan Wouter van Wijngaarden de officiele opening verrichten. Graag gedaan, maar als er één persoon was die dit eigenlijk had moeten doen was het Tim Smelik. Ere wie ere toekomt. Hij bedacht in 2007 als wethouder het schuifplan met de C1000 (Jumbo), Faay en de HEMA. 

Vervolgens genoten van de tweede editie van 'Pracht aan de gracht'. Een prachtig evenement, met een ijzersterk concept. Als de organisatie dat weet vast te houden heeft Oudewater er een blijvertje bij. Met de sponsoring van de Rabobank en de HEMA is dat voor de eerste drie jaar zekergesteld.